Groninger Gezinsbode, 25 november 2010, pagina 43.


Kohinoor van India scoort bij SpecialBite


In de SpecialBite jaargids editie 2011 gooit Kohinoor van India hoge ogen: Gelukkig waren er dit jaar een paar nieuwkomers, die het meteen echt goed snappen. Met name Kohinoor van India. Dat uitblinkt in authentieke Indiase hapjes en gastvrijheid. Deze waardering valt precies samen met het één jarig bestaan van Kohinoor van India. Reden voor een feestelijk najaar.

Specialbite: 'De locatie is niet übersexy tegenover het lompe: universitalr centrum, maar binnen, in de kleurijke knusse ruimte waar een potkachel gezellige warmte verspreidt merk je daar niks van. We krijgen meteen papadums en diverse chutney's op tafel. Dat is gastvrijheid, en die is hier de hele avond dik voor elkaar. De kaart biedt veel keuze, maar je kunt ook de chef de vrije hand geven door de Thalis te bestellen: een Indiase variant op de rijsttafel. Zonder in detail te treden:
heerlijke authentieke mondvermaakjes, De rekening is in tegenstelling tot de curry's mild.
Moet je overwerken, Iaat dan een metalen box vol warme gerechten bezorgen.'

Eigenaar en chef-kok Shahin Mahfuz: "We zijn ontzettend trots dat Kohinoor van India zo goed wordt gewaardeerd. En dit Nieuws valt precies samen met ons éénjarig jubileum. Dus het is dubbel feest!"

Slechts een jaar geleden opende Kohinoor van India haar deuren aan de Oostersingel 112.
Na zijn opleiding als Indiase chef-kok, stage in het prestigieuze Hiton hotel-restaurant én 20 jaar ervaring als chef-kok in de beste Indiase restaurants van Nederland werd het tijd om zijn droom waar te maken: een eigen restaurant. InmiddeIs weten steeds meer gasten Kohinoor van India te vinden.
Dat SpecialBite 2011 Kohinoor van India waardeert als een van de 501 meest bijzondere restaurants van Nederland is een kroon op het werk van Shahin Mahfuz.

Er is er een speciaal jubileum Thalis-menu: de Indiase variant op de rijsttatfel; met 7 heerlijke authentieke Indiase gerechten en een bijpassende fles wijn voor € 29,95 per persoon.